Om Beate

Om Beate

Beate er født i 1964 i den vakre byen Tromsø, men i dag kaller hun Tønsberg sitt hjem. Beates kunstneriske reise startet allerede i ung alder, inspirert av hennes far som malte vakre oljemalerier. Hun har alltid hatt en dragning mot tegning og maling, og gjennom å ta kurs har hun funnet et kunstnerisk fellesskap som stadig inspirerer henne. Beate har tatt grunnfag innen kunst, form & farge, samt grafisk design, og parallelt har hun engasjert seg i helsefaget, hvor hun har studert og jobbet med mennesker. Denne kombinasjonen har gitt henne et unikt perspektiv og beriket hennes kunstneriske reise.

Beate er ikke begrenset til kunst alene; i tillegg til malerier finner man også hennes kreative fingre i strikkedesign og smykker. Denne nettsiden er ditt vindu inn i Beates mangfoldige verden av kunstnerisk uttrykk. Hjemmet hennes fungerer som et atelier, mens maleriene er trygt bevart et annet sted, noe som gir en aura av mystikk rundt hennes kunstneriske prosess.
Teknisk sett finner du henne oftest i akrylmalingens verden, hun elsker å utforske grensene ved å kombinere det med andre medier. Pastell/olje/kull - stift, sand, silkepapir, mixed media, og til og med noen fotografiske elementer utgjør hennes palett av uttrykksformer.
I skjæringspunktet mellom det bevisste, og det tilfeldige skapes en særegen dynamikk hvor fargesammensetningen er avgjørende.
Arbeidsmetodene går fra store bevegelser med store pensler, hender og silkepapir som kombineres med et fokus på de minste detaljer hvor hun bruke de minste pensler og palettkniv.

Maleriene befinner seg i krysningspunktet mellom abstrakt og figurativ kunst.
Hun utforsker temaer som lys, atmosfærer og stemninger, og inspirasjonen hentes fra en rekke kilder som naturen, følelser, farger, former, dikt og musikk. Teknikkene og arbeidmetodene er varierte.
Akkurat som hennes malerier tar form intuitivt, bruker hun også teknikkene spontant for å skape et unikt visuelt uttrykk. Pastell, kull og olje stift gir en taktil dybde, sand gir struktur og følelse, mens mixed media tillater henne å leke med kontraster og dimensjoner.

Beates motivområder er like varierte som naturen selv. Hav, himmel og drømmelandskaper blir fanget på lerretet, og hun utforsker også figurative betraktninger. Her legger hun til abstrakte elementer som skaper en helt ny verden i seg selv. Dette dynamiske skiftet mellom det konkrete og det abstrakte gir hennes verk en unik karakter og gir betrakteren en invitasjon til å utforske ulike lag av fortelling og følelse.

Så, om du tar en titt på hennes kunstverk, vil du oppdage en rik tekstur av farger, former og medier som samarbeider for å skape en visuell symfoni. Hun ønsker at verkene ikke bare skal sees, men også føles, og hun håper andre finner like mye glede i å utforske dem som hun har hatt i å skape dem.

Beates kunst er en invitasjon til å utforske fargerike verdener og oppdage skjønnhet i det intuitive.

Ta en titt på hennes nettside for å bli kjent med et mangfold av kunstneriske uttrykk, fra malerier som fanger øyeblikk til strikkedesign og smykker som bærer preg av hennes unike talent og dedikasjon.

Malingen gir Beate indre glede og ro, og denne gleden forsterkes når andre blir berørt av det hun skaper. Hun deler med glede sin kunstneriske visjon for å kunne bidra til å bringe glede inn i hverdagen til andre. Gjennom hennes kunst ønsker Beate å formidle noe spesielt, å tilføre det lille ekstra til dine vegger og skape en unik atmosfære som berører sjelen.
Tilbake til bloggen